20. desember 2005

Og der er ferien i gang, dere!

Jeg har hatt min siste vakt før jul, og nå har jeg noen gode fridager fram til morgenen 2. juledag. Egentlig skulle jeg jobbe både julaften og 1. juledag, men fikk byttet (!) de med en på jobben som heller ville ha fri nyttårsaften og første nyttårsdag. Siden nyttårsaften i Herøy er like spennende som å se maling tørke, tok det meg ikke mange sekundene å takke ja til det tilbudet.

Så nå sitter jeg altså her. Og er i følge flere på jobben griseheldig fordi jeg har så mange fridager før jul. Disse som mener det er selvfølgelig av rakett-i-baken-typen 50+ som er ferdig med både goro, fattigmann og dørkranser til både seg og naboen. De ser det som sin store rolle her i livet å ha så julerent et golv, et tak og fire vegger at man kan kaste julegrøten rett derpå og spise den derav igjen uten at det gjør den ting. Om ikke jeg skal vaske, spør du? Klaaart jeg skal! Jeg skal også vaske. Jeg skal vaske hele 4 kvadratmeter eller noe slikt. Rommet mitt her hjemme er nemlig ikke større enn det. Men der skal det ikke kastes så mye som en liten klædd med grøt når jeg er ferdig.

Mangelen av julestemning er forresten total. Det kunne likegjerne vært juli ute, hadde det ikke vært for at folk sklir hit og dit på holka. Det er stort sett den eneste forskjellen. Sier kanskje en del om sumaren på Sunnmøre. Og er det ikke typisk.. Nå savner jeg den!

Jeg får vel gå og ta fatt på mine 4 kvadratmeter! Når jeg kjenner etter skal det bli godt å ta en laaang dusj før jeg legger meg i kveld i rent flanell-jule-sengesett og kjenne lukta av grønnsåpe. Da blir det i tillegg godt å kjenne at jeg ikke skal jobbe på noen dager også...

Jeg sier som Livvi: Hurra for 20. desember!

-Marianne-

4 kommentarer:

Anonym sa...

Noen ganger lurer jeg på: hva er egentlig julestemning? Er du sikker på at du ikke har litt av den, da? Jeg tror ikke den noen gang blir som da man var barn. Det var noe HELT spesielt. Dere piker i 20-årene må nok kanskje vende dere til en ny type julestemning.
Apropos ønske om sommer; på jobben har jeg kontakt med folk over hele verden, og i dag fikk jeg svar på en mail jeg sendte i går. Den åpnet slik: ”We are currently on Summer Holidays and I have half the staff on Leave”. Og her sitter vi....... Det er godt vi har jula å kose oss med!

marianne sa...

Hehe..:) Du e gull å få kommentar frå Randi! I dag når ej våkna kjente ej at det lukta nybakt julebrød helt inn på rommet mitt, og då va det godt å vite å at det snart e jul jul, strålande jul!:) Dessuten ser ej på brorej min so he to små,- han he plutselig full klaff på julestemninga igjen. Fram til eigne unga dukka opp fe ej heller berre ha litt mindre julestemning.

Det e virkelig godt at vi he jula å kose oss me!

Takktakk!

Agnetha sa...

HAHAHA!! :) God stemning ja. Det er ungene som gjør jula, tror jeg!! Jeg burde vaske rommet, men...gjØR JEG DET? Neida.. må få en skikk på meg sjøl snart:)

marianne sa...

Ej gjorde ikkje det i går ej heller.. Og no skal ej og Kirsti mekke pepperkakehus. Kanskje utpå kvelden en gong! Jaaada!:)