25. juli 2007

Fashionstatement....

Altså.

Slik skal vi tydeligvis gå høsten i møte, jenter. Jeg fikk h&m- katalogen i posten i går, og rev plasten forventningsfullt av ved frokostbordet i morges. Jeg har blitt litt slækk på shopping i det siste, så sent som mandag var jeg innom Moa og snuste litt på klesstativene der uten at det gav meg den deilige følelsen av å skulle finne noe nytt og spennende. Jeg endte opp med å gå på KID interiør og kjøpe nye persienner til soverommet mitt i stedet. Der har vi meg om dagen. Klesshopping som før var toppen av lykke, er nå redusert til å kaste et blikk inn i butikken, og snu på hælen dersom ikke noe peker seg ut fra første stund. Hva har skjedd??

Derfor skulle det bli deilig å se på den nye høstmoten i ro og fred, slippe innpåslitne ekspeditører som med krampe i smilemusklene spør om du vil ha noe hjelp, eller som freidig river opp prøveromsdøra mens du står med halve rumpa trykket inni et par jeans, og resten hengende over bukselinningen uflatterende likt en brøddeig på vei ut av forma. Og så smiler de til deg som om du er verdens 8. vidunder, eller som om du nettopp har svømt over den engelske kanal, syklet en etappe i 'Tour de France' og etterpå født tvillinger ved målstreken. "Den satt so et skudd asso! Herrlihet, dinna va skikkeli, skiiiikkeli stili!". Og så roper de gjerne på den andre kassadama også, som kommer springende til, og sammen står de der og beundrer synet foran seg: en badering av en bilring rundt midjen, og tendenser til rørleggersprekk som Kurt Nilsen i sine rørleggerdager ville gitt stående applaus for.

Etter å ha bladd gjennom katalogen satt jeg tilbake med en ny følelse. Følelsen av å ikke ha lyst på ett eneste plagg inni der. Og følelsen av at moteverdenen ikke vet helt hva de driver på med. Jeg mener, se på bildet. Genseren er da for all del grei nok. Og buksa også, selv om den ikke finner veien inni skapet mitt med det første. Men så! Brun strømpebukse, med blågrønne sokker utenpå, dandert lekkert i et par brune sko.

Rørleggersprekk - eller highwaterbukse akkompagnert av brun strømpebukse og et ekstra sokkepar?


Pest eller kolera.

6 kommentarer:

Anonym sa...

*humre-humre* Du e så søt du! Og god og skrive, jaggu! :) Skulle inn her og etterlyse oppdatering, men du kom me i forkjøpet. Håpe alt står bra til, Schnups:)

Anemor

Anonym sa...

HA, HA, HA Marianne! Det er godt beskrevet, og helt til å kjenne seg igjen i. Brøddeigen er kommet ut av kontroll hos meg også. Det blir sikkert et stort bakverk til slutt :)

Anonym sa...

HAHA!!:D Akkurat det he ej faktisk vanskelig førr å tru, Randi!:)
Du kjeme sikkert til å sjå ut som en tenåring til den dagej du parkera tøflane...:)

HEI Anemora mi! Sakna dej...:'( Ikkje gidd å reis til Bergen daaa...

Agnetha sa...

HAHA! FY feite...jeg hadde tenkt til å blogge om HM katalogen sjøl...av den enkle grunn at jeg heller ikke hadde lyst på NOEN ting i den katalogen. ALT jeg fant hadde en av 4 forskjellige farger: grått, grønt, svart, hvitt...MØKKAKJEDELIG. håper ikke de selger NOEN ting.

Anonym sa...

Hehe...:) Vi e so enkle at det skulle ikkje vore muulig...
Kaffør skrive om krig, fred og religionspolitikk når vi kan skrive om H&M.

He du takka førr dej på facebook du asso?:)

Anonym sa...

Ha ha ha, du e so morsom du, Marianne! Sotte å homra høgt her å fått rare blikk fra Eirik her :) No e i på plass i Bergen. Trur i kan like me bra her. Ha vore kosli å fått besøk av d ei helg, frøken! I, du å Ane ilag i Bergen hakkje vore so domt d!? Håpe du he d bra, snuppa! klem, AudPaud