16. januar 2007

Bæææ!! Oæææ!!Som dei fleste sikkert veit e New Zealand et av dei landa i verda der det fins mest sau. Der går det sikkert 100.000 sau pr innbyggar, og ditte he no filmverdenen tenkt å dra nytte av. I dag fann ej då dinne filmsnutten på dagbladet sine webside, og ej kjente ej vart fylt med oppriktig interesse førr ka dinne traileren kunne kome til å vise mej. Ej e kje so redde førr å sjå en og annej skrekkfilm, og sjøl om det virka heilt usannsynlig rammeskeivt at en grøssar om sauda kunne få adrenalinet til å pumpe i kroppen, so tenkte ej at ej iallefall skolde vær åpen og optimistisk til det. Til det motsatte va bevist, liksom. Og det gjekk ikkje longe stunda før ej fekk rett.
Du-å-du-å-du. Ej vil sjå den som verte skremde ta scena der to ulldotta står å kjika på mannej i kvite frakk. Eller når tusentals sauda kjeme rennande over bakketoppej i ekte Ringenes Herre stil. Ej kan ikkje anna enn tru at ditte må være en spøk.

No kom ej forresten på at ej va ganske redde førr sauda ei periode. Når ej va lita vel å merke. Men det va fordi ej drømte at et ta lamma våre va døde, at han pappa kom bærande med det inn på kjøkkenet, og la det frå sej midt oppå middagsbordet. Ej gjekk med små og vare bornesteg fram til lammet for å klappe det og mens ej retta ut handa for å ta på den mjuke ulla, spratt plutselig haudet på sauden opp og augene stirra på mej. Og dei va heilt kvite. Det e det einaste ej kjeme på so kunne skremt mej. Men dét ha kje vorte longe filmej da.

Vel, på en dag der det aller meste he gått gale - va det iallefall godt å le litt.

Ka so he gått gale spør du? Ditte e vel strengt tatt fyrste gongen i løpet ta året at ej he følt at det ikkje e so kjekt å gå kroppsøving egentlig. Og kurva gjekk frå topp til bunn i løpet av to volleyballtima. Volleyball he ej alltid hatt utrulig lyst til å kunne spele, og no føle ej at ej endelig begynt å få det til. Og so kjeme det sånne daga so i dag. I det øyeblikk du sete føtene i gymsalen, veit du at "åhneei... her skulle du vel kanskje ikkje vore akkurat i dag". Du gjer feil heile tida, og sjøl om du he fått til akkurat dei rette servane eller perfekte opplegg 100 gonga tidligare, so e det en liten luring en plass so he som jobb å bidra til at du ikkje verte førr høge på pæra, og so drege dej nedatt på jorda. Og det gjer mej ingenting at ej ikkje e særlig gode, men ha ej på en måte sluppe å vore so vimsete og klønete...! Ej tryna i balla,- store, tydelige, gule og blå balla so berre ligge der på golvet. Ej traff andre i tide og utide, og når ej då vart på mitt mest oppgidde, tok ej ballen og smasha den so hardt ej kunne i bakken. Ej kan ikkje huske det, men kunne ej spelt det heile i sakte film, kunne ej nok sett kar det heile gjekk gale, kar ballen skar ut i feil vinkel - og med ganske god fart returnerte der den kom frå og small til over nase og munn. Kald kompress og naseblodsjekk va me et nødvendig.

Vel, vel - i morgon er det atter ein ny dag. Med blonke ark og fargestifter tel. Då skal vi ta makspulstest, og vi måtte ikkje verte overraska om vi kasta opp når vi va ferdig. I tillegg skulle vi delast opp i pulje, sånn at det alltid va folk i veikanten til å oppmuntre underveis. Sånt lika vi. So kan du no sjøl avgjere om du vil legge haudet på skakke, sukke mildt og tenke "beundringsverdig optimisme he ho iallefall..." eller om du vil prøve med et ironisk tilsnitt på det siste der.
"Get ready - for the violence of ... the lambs!"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg sier bare Lykke Til jeg. og take care. Jeg har skaffa meg en sykkel, og etter første tur i går sitter jeg i dag med det som føles som to SVÆRE blåmerker i ræva. Makan til vondt sete! Love you:)
ps: takk for så koselig mld. Jeg svarte, men noe sier meg at du er en av de som ikke får mld mine?? Uansett...jeg har påbegynt noe som inneholder penn og papir.

Anonym sa...

D e berre en ting å sei...
HÆÆÆRLI!!!
skal forklare dej den seinare..:) (he vore på kurs i helga ej..)
-T-

marianne sa...

HURRA! Hurra for penn og papir! Ej me he påbegynt nåke so innehelde det, men ej begynte fyrste veka på skule - i august, so du forstår kanskje at det e et dødfødt prosjekt:)

Torill: Ej e klar for å høyre ka ditta betyr! Welcømm bækk!

Agnetha sa...

SERIØST LATTERKICK!! Men mest fordi jeg levende kunne forestille meg hvordan DU lo rått av den latterlige spøken (?) der ... :D

Anonym sa...

Skulle gjerne hatt en adresse jeg....

Linda Tabita sa...

Der jeg bodde på NZ var det faktisk mer kuer enn sau... Trur rett og slett det er flere sauer pr. innbygger på Færøyene, så kanskje de burde spilt inn filmen der.... hehe... hi budget..
Åssen gikk pulstesten? Lunsj i retur? :D
Ha ei fortsatt fin uke, sprekis!