29. november 2009

Nå tenner vi det første lys...Det e fyrste søndag i advent! Og som om Vårherre sjøl skulle ha lyst til å spe på med litt ekstra stemning, so våkna ej til et tynt lag med snø ute! No site ej i sofaen med pleddet rundt skuldrane, julemusikk på spotify og det fyrste adventslyset tent. På bordet står ei skål med mandarine og ej he fått rydda litt og vaska et par omgonga med klede. Og enda e det over en time til ej skal på seinvakt. Og innimylla alt ditte kjenne ej julestemninga smyge sej fram. Ikkje so sterkt som når ej va lita, men her fe en berre ta dei små dryppa so kjeme og glede sej hemningslaust over dei.

Om dagen he ej fått et 4- vekes vikariat som samfunnsfag- og RLE- lærar på ungdomsskulen, og skal i tillegg få prøve mej som kontaktlærar for ei halve niandeklasse. Det e både spennande og kjempeskummelt på en og same gong, og ej kjenne at det e so masse ej ikkje kan eller he oversikt over. Men då må en berre svelge unna stoltheita og heller krype til korset og seie det som det e - at ej føle mej relativt lite kompetent stort sett heile tida. Heldigvis he ej en utrulig greide inspektør ej kan gå til førr å få råd og backup. Og backup trenge en i ungdomsskulen! Det står respekt ta dei so helde ut i den jobben i so monge år som nåkren gjer. Monge av lærarane ej hadde e der enda, og når ej ette en strie dag går heim att e det nesten sånn at ej lure på ka dei e laga ta. Ej forstår ette kvart beire og beire at lærara verte foretrukke i andre yrke. He du fyrst fått prøve dej, og fått erfare alt jobben kan føre med sej - so trur ej du kan takle det meste som måtte verte kasta din vei. Men det e veldig kjekt innimylla, i allefall dei dagane en e litt ekstra godt forberedt, og en klare å fange elevane med det en skal undervise dei i den dagen.

Og for dei av dokke so huska kor ej klaga over trearbeid på Kunst- og handverk førr et halvår sida, so kan ej då no fortelle at å få prøve sej som sløydlærar e nåke ta det meir givande ej he vore borti dinne hausten. Ken so hadde trudd det?? Ikkje ej iallefall! Men ej he vorte en ræææsar på bandsag og dimensjonshøvling!

Om ei lita veke e det to gode ting so står på plakatej. Førr det fyrste e det besøk av mi kjære Agnetha, og førr det andre so he ej et aldri so lite jubileum å skilte med. Då he ej og Christer vore i lag i et heilt år (sjøl om vi vel egentli ikkje vart skikkelig ilag før et par veke seinare, so va det iallefall då alt starta...) Hurra førr oss!

Å so nærma det sej jul med stormskritt, og ej gleeeeda mej til å feire i lag med alle mine heime i gara. Til no he ej fått prøvd mej på løfsebaking att me ne mamma og ne Hannah. Ho stod på en kjøkenstol attme benken, hadde mjøl over heile sej og golvet rundt. So la ho haudet på skakke, kjika på oss so stod å smurde løfse og sa: "DOKKE E VELDI FLINKE!". Søtaste fireåringen.

Utsikta frå stovevinduet mitt i dag...

En liten kompis...

GOD ADVENTSTID ALLE SAMEN!3 kommentarer:

Auuud sa...

Hurra!! Oppdatering fra Marianne. Koslig å høre kossn d står til, søta! Her au kom d et lass me julestemning i dag - herlig!! Masse lykke til me vikariatet, Marianne! D her greie du utrulig bra. I ska akkurat til å hive me over en bunke me prøve i mat og helse i 9. klasse her. Fin alder, men jammen he du rett i at d e utfordrande. Nyt førjulstida, Marianne!! Sooo glad i d, og savna d enda meir. Gratulere so masse med jubilea forresten, hels gutn din. Gooo`klem frå AJ

Liv Jorunn sa...

Marianne!

Som samfunnsfagslærer i 8.-10. trinn så sier jeg bare: GLED DEG! Det er et fantastisk fag! Jeg storkoser meg i hvertfall. Hadde et parti oppe i muntlig før sommeren i samf, og det var en fest. Trur jeg har finne mitt yndlingsfag der hvertfall :)
Men i morra er det norsktentamen som står på planen, og Livvi går atter en gang inn i rette-stiler-modus. Rett og slett et skikkelig førjulstegn det.

Stor klem til en kontaktlærer på 9. trinn fra en annen kontaktlærer på 9. trinn :)

Anonym sa...

Legg meg til, Marianne:)

tjeerstii.blogg.no

God jul da, søta!

Kjersti