19. september 2005

Å, smerte...

Har nettopp endt min helg med nattevakter, 3 i tallet. Og jeg er så trøtt! Hver natt de siste dagene har jeg tatt meg selv i å opphøye søvnen mer for hver time som snegler seg avgårde og å lengte så til de grader etter senga. Jeg har følt at jeg går glipp av noe umistelig som jeg aldri vil få tilbake. Det er akkurat som om alle i hele verden har fått gratisbilletter til universets største tivoli, -bare ikke jeg. Det er nesten ikke normalt hvordan jeg i to-tida om natta har skrapt meg over gulvet med en mopp i henda og misunt alle som sover noe så grisemye. Har sittet i en stol klokka fire og sett Larry King på CNN intervjue Ukrainas president og hørt en liten rødkledd tanke tenke "...du gjekk sikkert rett heimatt og la dej ette ditta intervjuet du... Asshole." På de rutinemessige rundene har jeg stått og sett på personen i senga og tenkt tanker som "Hadde ej fått sparken dersom ej hadde plassert ho der i dusjstolen no og latt ho stå et par-tre tima mens ej låna senga..? ... JA, det hadde du."

På en måte skal jeg vel kanskje være glad til at vi går alene disse nattevaktene. Jeg blir ikke særlig omgjengelig når søvnbehovet ikke blir dekket, og tanken på å tilbringe 10 timer sammen med kolleger av de fiinere årgangene som gjerne kan diskutere hardangersøm og barna deres til de blir blå, står for meg som et lite mareritt. Ja, det gjør det.

Nå sitter jeg bare her og venter på at klokka skal bli 9:00 sånn at jeg kan ringe banken og få billånet mitt. I morgen (forhåpentligvis) kan jeg kjøre min egen bil hjem fra Ålesund, og føye meg inn i rekken av nordmenn som disponerer jordslig gods de egentlig ikke har råd til. Hurra for meg!

Dere får ha en virkelig god dag! Jeg skal sove til 14:00. Minst! Og jeg kjenner at jeg fryder meg over tanken. Gleder meg like mye som om jeg skulle fått årskort til det tivoliet. Nesten iallefall.

-Marianne-

5 kommentarer:

Anonym sa...

jeg er bare helt NØDT til å si at du er grisegood til å skrive!!Hatten av..

marianne sa...

Oæ! Takk! Tusen takk! So utrulig koselig! Ej verte helt satt ut ej!:) Tuuusen takk!

Agnetha sa...

Jeg måtte bare si at bilen din jo er dødsfin! Jeg hadde følt meg som kongen på haugen hvis jeg hadde hatt min egen bil, asså!! Fy flaate! :)

marianne sa...

Dødsfin og dødsfin..:) Men den he sjarm! Og det e jo alt som telle... *kremt*

Agnetha sa...

Joda, den er dødsfin i forhold til et vrak til 5000,-, da! Tross alt en ordentlig bil liksom!