29. september 2005

Kjæresteri, kjærestera...

Jeg vet hvordan ting kommer til å ende. Jeg blir tante for alle mine søskens, venners og fremtidige naboers barn. Tante Marianne med den røde Nissan Micraen som lett kan ta seg en helgetur, komme på dagen dersom det trengs, som er lett å stue vekk på en madrass på bøttekottet, eller i minstemanns smale olebrummseng, -"for hun er jo aleine hun". Jeg blir enkel å misunne, jeg blir jo tross alt den som rett som det er, tar seg en tur til utlandet eller har råd til å melde seg på sære male-, origami-, eller "lag-kunst-av-de-gamle-skoa-dine"-kurs. Jeg skal jo ikke få lønna mi til å fø flere enn meg uansett!

Jeg kommer til å bo i en 'snerten' leilighet midt i sentrum av et eller annet, bruke pengene mine på å pusse opp gjesterommet, kjøpe rare klær og behagelige fotformsko. Jeg kommer til å abonnere på magasiner som "Hagenytt" (særdeles bortkastede penger, det ser jeg allerede nå, siden jeg kommer til å bo i den leiligheten i 6. etasje) "Food for two - not for you" (med månedstilbud som 31 tupperwarebokser i enporsjonsstørrelse) , "Enjoy singlehood", "Jeg+Meg=G.Ø.Y!", "Din (og bare din...) bolig", "Ensligreiser", "Be your own handyman" og lignende. Samt Vg, Dagbladet, Aftenposten, Sunnmørsposten, "her-bor-jeg-nå"posten og Vestlandsnytt. Jeg kommer, sammen med mine foreldre, til å gå på rundgang blant mine søsken ved julefeiring, påskefeiring, barnedåper, konfirmasjoner og andre høytidsstunder. Jeg kommer til å ha katt. Sikkert i flertall.

Så, hvorfor tror jeg da dette..? Jo, jeg er skikkelig livredd. Ordentlig, fryktelig livredd. Forhold skremmer vannet av meg, og sånn det føles bare jeg tenker på det nå, så vil jeg ikke for mitt bare liv gå inn i noe slikt. HVA er det som gjør at mennesker tør å bli sammen da?! Jeg får bare verdens største prestasjonsangst! Jeg er nemlig ikke verdens mest interessante og spennende person. Altså, det gjør ikke meg noe å være litt kjedelig, for jeg trives i mitt eget selskap - men jeg kan da ikke forvente at en annen person skal finne det interessant?! I allefall ikke en sånn mann som jeg har sett for meg sammen med meg! Hvordan kan jeg håpe på å få verdens mest sjarmerende, morsomme og impulsive mann, som vil le av og med meg fra vår første til vår siste dag sammen? Han kommer jo faktisk til å kjede seg i hjel! I tillegg er jeg ikke så veldig romantisk (tok meg FANTASTISK mye energi å komme opp med en dugende idé til valentinesdagen for han jeg var sammen med).

Jeg trodde jeg var helt normal på dette kjæresteområdet jeg. Men bare ett kortvarig forhold der alt i utgangspunktet var lagt til rette for at det skulle bli skikkelig bra, endte opp med å gi meg skrekken. Nå hadde jeg sikkert sprunget for livet (etter å ha kastet opp litt først) dersom mannen med stor M hadde stått der med sprittusjen i hånda og lappen på brystet som lyste mot meg med ordene: JEG ER MANNEN I DITT LIV. Kan det være at jeg trenger kyndig faghjelp? Folk sier hele tida at "når den rette dukker opp, så faller alt på plass" Vet du? Jeg tror faktisk ikke det! Jeg har til og med drømt om drømmemannen, og også der, i drømme, får jeg panikkangst. Før var det edderkopper og andre ekle kryp som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Nå er det tanken på å bli sammen med noen! Jeg tuller ikke litt en gang..!

Jeg vet hvordan det kommer til å ende. Jeg bare vet det!

-Marianne-

12 kommentarer:

Anonym sa...

jaaja..no sitt vi her da..kjærringan..å venta på at mannian vår ska komma hæm frå jobb, rammel i hop på sofaen som slakt, og vi skal ha "kvalitetstid"

Å få reise på kunst kurs, med fotform sko og flagrende klær høres veldig fristende ut. Å få skvise oss inn i Mariannes nissan micra, og reise på jentetur!! sitte å prate om alt og ingenting, spise -ikke-fedon-riktig-mat, midt på natta..se B filmer, sove lenge, shoppe, være sammen.

Om du tror at det å være i et forhold baare er romantisk og sukkersøtt, så tro om igjen.. Her er det ikke mye roser, gaver og romantiske middager. -e maten færdi? e e kjæmpe svåltin! er kanskje det mest vanlige..

så, på tur hjem fra jenteturen vår, er vi misunnelige på deg, som sikkert har det sånn ALLTID!, og så er du misunnelig på oss, som skal hjem til våre"idylliske" familie liv..
joda, hvert sitt.

Men Herrlighet da Mario! du er 24 år:) ikke 64! det er tross alt ting som kan skje enda..VI er i motsettning til deg 120% sikker på at du ender opp med en suuper mann, og at dere kommer til å være så romantiske og søte, at vi vanlig dødelige bare blir kvalme av å SE på!!

Kjærringene Sørli og Meisingset

marianne sa...

Den hjalp nesten..:) Hadde det ikkje vore for den laaange inledninga før det lille håpet på slutten, so kunne den nesten vore oppløftande dinna tilbakemeldinga der;) Ej vil ikkje ha fotformskooooo...! *buhuuu*

(:))

Anonym sa...

Treng ikkje kjøpe fotformsko eller gå på merkelige kurs enda hvertfall, litt tidlig å begynne planlegge det. Ej trur angsten forsvinn når mannen med sprittusj dukka opp ej.. Syns du e veldig artige ej, trur ikkje du vil klare å kjede nåken i det store og heile... Puste...rolig.... M :)

Anonym sa...

Du er jo bare super du Marianne! Er sikker på at du kommer til å treffe den riktige innen 2 1/2 år. Hvis ikke det blir meg da.... Ja, nå kan du lure. Trur det er best å utelate mitt navn.. Vennlig hilsen Kimper`n

Anonym sa...

Marianne tøyseguri.. jeg synes ikke litt synd på deg engang. And you know why? Gidder forresten ikke utdype det, for alle andre har sagt det så bra før meg.
Når det gjelder frykten, så er dét det siste du gidder å bruke energi på når HAN dukker opp.. ;)

*L*

Anonym sa...

OOj! nå så jeg en som gikk forbi her, med et stort sprit tusj tegna skilt rundt halsen der d sto "Mariannes drømmemann" på, ropa ut vinduet at du bor i DEN---^ retningen!! så..da er det bare å vente..vet ikke hvor lang tid d tar å gå til Leinøy jeg? :)
Gunn
hild

marianne sa...

Dokke e no søte da..:) Og "Kimper'n",- Berit - Sluuutt;)

Anonym sa...

WHAT!!!!!?? KAlles fann du ut d?
Dobbeltfillern.. Vel, d va itj meininga da.. Gjermund syns æ skull skriv d.. Om som den undertrykte kvinnen æ e, mått æ bare bøy mæ i støvet..
;) Uuuuunnskyld.....;)

marianne sa...

HAHA!!! Ej visste det!:D Fantastisk... "Kimper'n" Ka navn e DET da??

Anonym sa...

Amen

Anonym sa...

Marianne! Jeg ser for meg at min framtid blir ganske lik din...skal vi kjøre rundt i den lille røde micraen din sammen?

marianne sa...

LIV JORUNN!! :D Fæntæstik! du e her ! No blei ej veldig glad altså:) Det va kjekt å sjå Livvi igjen:) Min micra e din micra..! Klem