13. september 2005

Erobreren..my ass!

Har folk gullfiskhukommelse eller...? Hvordan kan det ha seg at jeg godt husker hvor utrolig dårlig Jens Stoltenberg gjorde seg som statsminister sist gang han fikk prøve seg, mens mesteparten av norges befolkning visstnok synes det er verdt å gi han en sjanse til. Æsj...

Men ok! Jeg skal ikke stille meg negativt til forandringen i det minste. Det er på høy tid at Kjell Magne setter seg og skriver sine memoarer for å si det sånn. Så tilslutt hadde jeg vel stått igjen med Jens uansett. Erna skulle fått prøve seg veit du. Hun synes sikkert dagen derpå er relativt tyngre enn hun kanskje hadde ønsket, og ja,- hun mistet en god del velgere på veien, men jeg liker henne allikevel jeg.

Jeg har flere venniner av meg som er småbarnsmødre, som nå ser mørkt på valgresultatet. De har så lyst til å være hjemme med ungene, se de vokse opp, gi de trygghet og omsorg, bygge livet sitt rundt dem istedetfor å bringe barna inn i det en gang i blant. Jens kommer, kontantstøtten går... Og kanskje har jeg ikke peiling på politikk i det hele tatt, men at de vil ta den vekk er FORKASTELIG! Det sier bare litt om hvor dette landet ender hen. Når foreldre ikke kan velge å være hjemme med ungene sine lenger selv om de virkelig vil - så gjør det meg fryktelig sinna! Jeg har selv fått det privilegiet med å være hjemme med mamma, og ville aldri vært det foruten! Barnehage er vel og bra, men vi bør da i det minste ha muligheten til å velge!

Jeg skulle vært statsminister. Det hadde vært et yrkesvalg i riktig retning tenker jeg.
Nå er det derimot tirsdagskveld med Jan Magne og Margrethe! Så utrolig deilig å ha noen å sløve med...!

-Marianne-

Bildet er lånt fra Dagbladet, for de som ikke så det. Sikkert noe copyrightgreier på slikt, men det får man ta med når man driver seriøs blogging.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Marianne. Har nå lest alt du har skrevet, og dette må jeg si, du har en fantastisk forteller evne. Tror du hører til på radio gnisten jeg. : )
Jeg ler for meg selv her på mine 9 kvadrat i Oslo.
Lykke til da jenta mi.

Klem fra Kristine W

marianne sa...

Ååå, Kristine! So koselig å få kommentar frå dej! Håpe virkelig du he det berre bra der du e! Ej he store mål om å få tatt mej en tur til Oslo og besøke bl. andre dej!:) Savna dej...

Anonym sa...

Jeg stemmer for Marianne som STASminister! Da skulle det bli vei i vellinga tenker jeg. For meg selv ville jeg da ønske potetgull på blå resept - og tvungen trening.

marianne sa...

*leeer* Då Randi, hadde du i desse daga kunne venta dej en spennande telefon frå STASministerens kontor, med spørsmål om å bli min P&Pminister. (Pottis & Pain).